Acumulator Li-Ion cu încărcare ultra rapidă și cu o durată de viață de 20 de ani

Cui îi place sa aștepte? Presupun că nimănui, mai ales când e vorba de așteptat încărcarea bateriei la smartphone. Totuși, acest lucru se poate schimba in curând. Datorită eforturilor a câțiva cercetători din Singapore, o nouă baterie lithium-ion a fost creată, capabilă de a fi incărcată pâna la 70% in doar câteva minute. Gânditi-vă cât de folositor este acest lucru pentru mașinile electrice. Încărcarea acestora in câteva minute nu ar mai fi imposibilă în acest caz. Dar cea mai bună parte a acestor baterii este ca au o durată de viață de până la 20 de ani.

E normal să fim sceptici cu privire la avansul tehnologic din domeniul acumulatorilor electrici. Totuși, există o particularitate diferita in acest caz. Acesta nu dispune de un nou design revoluționar pentru acumulatori, ci a fost creat cu doar cateva mici modificări a actualei tehnologii lithium-ion battery. Partea crucială este reprezentată de nanostructura acestora. Această nouă versiune se foloseste de un gel pe bază de oxid de titanium, care este mai ieftin decat grafitul- folosit în mod normal pentru crearea anodului la bateriile traditionale lithium-ion. Cercetătorii au reusit să descopere o metodă prin care să proceseze acest gel in nanostructuri capabile să catalizeze procesul de încărcare.

Ținând cont că testarea acestui nou tip de acumulator a fost un succes, cercetătorii sunt încrezători că acesta va fi disponibilă publicului larg în urmatorii câțiva ani.

Am intîlnit o serie destul de mare de acumulatoare care se lăudau cu capabilitatea de încărcare rapidă, însă, nici unul atât de rapid, iar așteptarile au fost dezamăgitoare. Totuși putem puncta că se folosește totuși o tehnologie mai veche îmbunătățită, și acesta poate fi un lucru determinant.

Doar timpul va putea spune exact cât de eficienți sunt acești noi tipuri de acumulatori, asta de îndată ce vor fi și diponibili publicului larg.

Facebooktwitterredditpinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 28,243.00 1.36%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,796.87 2.73%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.49%
  • bnbBNB (BNB) $ 335.82 0.41%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.13%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.450806 15.28%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.372872 10.2%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.075834 5.69%
  • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,792.04 2.54%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.14 3.65%