Un nume ce poate da peste cap sistemele informatice

O dată ca niciodată cele mai nedorite nume erau cele de la care puteau porni glume nevinovate. În momentul de față există câțiva oameni al căror nume pot induce în eroare multe site-uri, astfel încât viața lor online le dă mari dureri de cap și devine aproape imposibilă. De ce se întâmplă acest lucru?

Soțul lui Jennifer Null a avertizat-o înainte de nuntă să nu preia numele lui de familie deoarece se va confrunta cu multe probleme în viața de zi cu zi. Aceasta știa la ce lucruri să se aștepte deoarece familia lui făcea glume pe baza situațiilor întâmpinate. Așa cum era de așteptat, problemele au început imediat după nuntă.

Când au apărut problemele pentru Jennifer Null?

”Ne-am mutat aproape imediat după ce ne-am căsătorit, prin urmare după schimbarea numelui a trebuit să cumpăr bilete de avion” , a declarat femeia. Când Jennifer încearcă să cumpere un bilet de avion, primește un mesaj de eroare pe majoritatea site-urilor. Site-urile îi indică faptul că nu și-a completat numele și i se cere să revină pentru a completa câmpul lăsat gol.

Prin urmare, aceasta a fost nevoită să sune la companie și să rezerve telefonic biletul. Dar, din păcate, lucrurile nu se opresc aici. ”Am fost întrebată de ce am sunat și când am încercat să explic situația mi s-a spus că nu poate fi adevărat”.

De ce se întâmplă asta?

În schimb, orice programator poate înțelege rapid de ce ”Null” poate cauza o problemă unui site web sau unei baze de date. Din când în când programatorii trebuie să încerce să rezolve problema pentru persoanele a căror nume au o semnificație în programare; aceste probleme sunt rare și surprinzător de greu de rezolvat.

un-nume-ce-strica-sistemele-informatice
un-nume-ce-strica-sistemele-informatice

Pentru Null, o mamă full-time ce trăiește în Statele Unite frustrările nu se rezumă doar la momentul rezervării biletelor de avion. Aceasta a avut probleme și la introducerea datelor într-un site al guvernului pentru plata taxelor.

Atunci când ea și soțul ei au vrut să se mute într-un alt oraș, au avut probleme cu factura de la utilități.

În general, cu cât este mai important site-ul sau serviciul, cu atât este mai strictă verificarea numelui – iar asta înseamnă că problemelor vor apărea, în principal, doar pe sistemele esențiale pentru orice individ.

Înainte de nașterea primului ei copil, Null a lucrat ca profesor suplinitor. În cadrul job-ului, toate informațiile de la muncă le primea print-un serviciu online sau prin telefon. Dar site-ul web nu a mers niciodată pentru Null – informațiile au venit mereu prin telefon.

”SIMT CĂ ÎNCĂ TREBUIE SĂ MAI FAC LUCRURILE CA ȘI CUM AȘ FI DE MODĂ VECHE”

”Pe de o parte este frustrant atunci când ai nevoie de ceva, dar în cea mai mare parte a timpului este ca o anecdotă amuzantă de împărtășit cu oamenii” a adăugat Jennifer. ”Glumim pe baza numelui des. E bun pentru povești.”

”Null” nu este singurul nume ce poate aduce probleme unui calculator. Într-o lume ce se bazează din ce în ce mai mult pe bazele de date ca să funcționeze necazurile oamenilor cu nume problematice devin mai severe.

Există oameni care au un singur nume. Aceștia nu au prenume și nume de familie. Alte persoane au prenumele format dintr-o singură literă. Probleme cu astfel de nume au fost raportate și înainte. Să luăm drept exemplu cazul lui Janice Keihanaikukauakahihulihe’ekahaunaele, o femeie hawaiană ce s-a plâns că buletinul nu îi arată tot numele care are în total 36 de caractere. În final, sistemul computerizat al guvernului a fost schimbat pentru a avea o flexibilitate mai mare în această zonă.

Există astfel de nume și în Romania?

Suntem conștienți că utilizarea diacriticelor poate duce la anumite probleme care, din fericire pot fi evitate ușor prin eliminarea diacriticelor. Pe lângă acest inconvenient, nu am auzit de nici un nume românesc care să pună probleme vreunui sistem informatic.

Dacă tu crezi că se poate găsi un astfel de nume din România, care să dea peste cap site-urile web, lasă-ne un comentariu. Suntem curioși să aflăm cât de inventivi sunteți.

Dacă ți-a plăcut povestea noastră, dă-ne un Like în semn de apreciere. Poți găsi alte povești interesante dacă vei urmări pagina noastră de Facebook. Nu în ultimul rând, dă un Share la povestea aceasta ca să fie văzută și de prietenii tăi.

Facebooktwitterredditpinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 28,243.00 1.36%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,796.87 2.73%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.49%
  • bnbBNB (BNB) $ 335.82 0.41%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.13%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.450806 15.28%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.372872 10.2%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.075834 5.69%
  • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,792.04 2.54%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.14 3.65%