Cresterea si decaderea celor 10 telefoane BlackBerry

Declinul lent si lung al BlackBerry a atins un punct final. Compania a anuntat oficial miercuri ca au oprit producerea si proiecterea proprilor smarthphone-uri.  BlackBerry in sine va supravietui ca fiind un furnizor software si de servicii – noroc aici – caci zilele hardware sunt kaput.

Motivul pentru declinul hardware BlackBerry, nu este un mister. IPhone a schimbat totul iar BlackBerry a fost prea lent sa tina pasul. A trecut un an de cand Waterloo-based  fost tech titan a lansat ceva sa rezoneze, in ciuda unui ultim efort  de adoptare a Android-ului. De fapt, vei fi iertat pentru ca nu ai realizat ca nu mai erau deloc in industria device-urilor.

“Aceasta este etapa in care BlackBerry a ajuns – majoritatea oamenilor nu sunt nici macar constienti ca BlackBerry mai produce telefoane”, a spus Jan Dawson,  analist sef la Jackdaw Research. Chiar si aceasta tranzitie este una confuza; compania isi va licentia in continuare numele si software-ul  furnizorilor hardware cum au facut in aceasta vara cu DTEK50.

Poate fi greu sa ne aducem aminte in 2016, dar BlackBerry a fost odata nu doar o forta dominanta dar si una inovativa, cu telefoane mobile mult iubite de afaceristi, politicieni si dactilografi din intreaga lume. De cat sa plangem pentru ceea ce BlackBerry a devenit,mai bine aruncam o privire asupra produselor cheie pana la perfectionare, tot drumul in jos pana la disparitia cu totul.

Cat despre viitor? BlackBerry facea o mare parte din venituri din hardware. Asta a disparut acum. Afacerea software are atatea provocari  astazi aproape cat avea hardware-ul acum 10 ani.

“ Natura afacerilor urmaresc o evolutie rapida, venind cu competitori noi puternici “ spune Dawson. “BlackBerry nu incepe dintr-o pozitie dominanta in timpurile acestea, deci este mai putin vulnerabil acestor perturbari, dar nu o sa fie un drum prea usor” .

Cel putin in acest moment, BlackBerry va stii problemele cand le va vedea.

Facebooktwitterredditpinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 28,243.00 1.36%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,796.87 2.73%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.49%
  • bnbBNB (BNB) $ 335.82 0.41%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.13%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.450806 15.28%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.372872 10.2%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.075834 5.69%
  • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,792.04 2.54%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.14 3.65%