Butonul HOME al noului Galaxy S8 se misca, si are un motiv foarte bun pentru asta

Una din cele mai mari schimbari cu care a venit noul Samsung Galaxy S8 este eliminarea butonului fiuzic de “HOME” – decizie luata pentru a face loc unui ecran cat mai mare pe fata telefonului. Dar persoanele care si-au achizitionat acest telefon au descoperit un lucru neasteptat la noul lor Samsung Galaxy S8 butonul home de pe display se misca.

Butonul nu isi schimba pozitia de la o zi la alta, dar poti observa miscarea daca lipesti ceva pe display, ca si punct de referinta, astfel, poti observa clar cum butonul isi schimba pozitia, miscanduse inainte si inapoi de la locul initial.

Buton home display samsung galaxy s8

Buton home display samsung galaxy s8

 

 

 

 

 

 

De ce se intampla asta?

Cea mai buna explicatie, ar fi ca, butonul de Home isi schimba pozitia pentru a evita arderea interna a displayului. Aceasta este o problema asociata vechilor monitoare CTR (Vechile monitoare cu tub), si se intampla cand o singura imagine este lasata pe display pentru un trermen foarte indelungat, creand un fel de “fantoma” permanenta a imaginii pe ecran. Aceasta problema este de fapt motivul care a condus la crearea de screensavers, motivul principal fiind sa schimbe pixelii de pe display, pevenind astfel ca o imagine sa fie afisata pe display pe un termen foarte lung.

Desi majoritatea oamenilor nici nu au auzit de aceasta problema, iar cei care o cunosc, nu i au mai dat atentie in ultima perioada, aceasta poate reprezenta o problema penrtru diplay-urile de tip OLED, display ca acela folosit de Samsung Galaxy S8. Ceasurile inteligente cu display OLED pot suferii, de asemene, de aceasta problema, deoarece display-ul lor este lasat de multe ori la luminozitate mare si au imagini statice reprezentand elementele ceasului clasic. De aceea Google Android Wear are incorporat un sistem de protectie impotriva arderii internee a display-ului, setata de developeri, care muta interfata display-ului inainte si inapoi, desi nu e ceva ce poate fi observat cu usurinta de un utilizator obisnuit.

Asadar, desi faptul ca butonul de Home al telefonului Samsung Galaxy S8 is schimba pozitia, poate parea ciudat, acest lucru se intampla pentru a iti proteja displayul smartphone-ului.

Facebooktwitterredditpinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 28,243.00 1.36%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,796.87 2.73%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.49%
  • bnbBNB (BNB) $ 335.82 0.41%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.13%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.450806 15.28%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.372872 10.2%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.075834 5.69%
  • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,792.04 2.54%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.14 3.65%