Invata cum sa administrezi ce Facebook si Twiter stiu despre tine

În această săptămână, Twitter a anunțat cea mai recentă politică de confidențialitate, ceea ce face unele modificări semnificative la ceea ce am fost obișnuit până acum. Având în vedere mai multe modificări semnificative aduse, am considerat important să oferim o imagine generală a cât de mult știu despre tine cei doi giganți social media – Twitter și Facebook.

O schimbare importantă în Twitter este că acum în setările dvs. aveți o secțiune Personalizare și date, care vă spune exact cum sunt partajate datele dvs. și ce fel de experiență personalizată obțineți. În această secțiune, există, de asemenea, urmărirea datelor. Twitter va acumula informații despre persoane pe paginile care arată butoane twitter sau tweets încorporate. Acetste informatii for fi tinute timp de 30 de zile, în loc de cele 10 actuale.

Twitter și-a schimbat, de asemenea, poziția pe “Do not Track” de la momentul în care sa alăturat mișcării acum cinci ani. Multe alte platforme au abandonat principiul, iar Twitter nu vede nici un motiv să o susțină.

Pentru a echilibra lucrurile, aveți controlul asupra a ceea ce Twitter recunoaște ca interese bazate pe istoricul dvs. web. O altă actualizare a setărilor este că acum dezvăluie interesele dvs. și puteți să le dezactivați manual dacă doriți.

Modificările aduse Twitter vor intra în vigoare pe 18 iunie. După această perioadă, dacă utilizați în continuare serviciile sale, ați convenit automat cu termenii. Twitter nu stochează datele web ale persoanelor din Europa și din statele AELS.

Facebook operează o politică similară, deși pare să fie mai exactă. În timp ce Twitter ghicește interesele noastre bazate pe retweets, hashtags și interese web, interesele pe Facebook sunt cele oferite de utilizatorii înșiși. Toate acestea pot fi gestionate de utilizatori pe pagina de preferințe a anunțurilor Facebook.

Facebook oferă opțiunea de a ascunde anumite subiecte de la a fi anunțate către dvs. Deci, dacă există ceva deosebit de derizoriu, puteți să vă asigurați întotdeauna că nu va apărea.

De asemenea, Facebook nu urmărește Browserele care au setat ca si preferinta Do Nu Track. Și nici serviciile precum Google și Hulu, printre altele. Toți au declarat că recepția slabă a acestuia pe tot cuprinsul industriei este motivul deciziei lor, deși consorțiul World Wide Web va face ca optiunea Do Not Track  să fie recomandare oficială incepand cu luna august.

Facebooktwitterredditpinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 28,243.00 1.36%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,796.87 2.73%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.49%
  • bnbBNB (BNB) $ 335.82 0.41%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.13%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.450806 15.28%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.372872 10.2%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.075834 5.69%
  • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,792.04 2.54%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.14 3.65%