O noua descoperire medicala ar putea duce la un tratament pentru caderea parului

Oamenii de stiinta au facut un nou pas spre a intelege cauza calvitiei si a altor forme de chelie, incluzand caderea parului la barbati. Cu puțină cercetare, descoperirea ar putea duce într-o zi la un tratament pentru căderea părului.

Cercetătorii UC din San Francisco au descoperit că multe forme de chelie se pot datora celulelor T, cunoscute sub numele de Tregs. Aceste celule imune sunt în mod obișnuit asociate cu controlul inflamației, dar această cercetare arată că acestea declanșează, de asemenea, celulele stem în piele pentru a promova creșterea sănătoasă a părului. Aceasta înseamnă că, în cazul în care celulele T sunt defecte, aceasta întrerupe capacitatea celulelor stem de a regenera foliculii de păr și, prin urmare, duce la chelire. De ce ar putea fi aceste celule defecte, rămâne de văzut.

“Foliculii noștri de păr se reciclează în mod constant: când un păr se desprinde, o parte din foliculul de păr trebuie să crească”, a declarat Michael Rosenblum, profesor asistent de dermatologie la UCSF și autor principal. Acest lucru a fost considerat a fi un proces complet dependent de celule stem, dar se pare ca celulele Tregs sunt esentiale. Dacă eliminam acest tip de celule imunitare, părul nu crește. ”

În studiul medical, publicat în revista Cell, au efectuat experimente care au înlăturat temporar celulele Tregs de pe pielea șoarecilor. Când au ras părul de pe acești șoareci, nu a crescut înapoi. “Am observat rapid că părul ras nu a crescut niciodată înapoi și ne-am gândit:” Hmm, acum este interesant “, a spus Rosenblum.” Am realizat că trebuie să facem acest lucru în continuare “.

Tehnicile de imagistică au arătat că Tregii sunt strâns legați de celulele stem din foliculii de păr care ajută la regenerarea părului. Când foliculii intră în ciclul obișnuit de regenerare, numărul de Tregii din jurul lui se înmulțește.

Pentru a consolida această idee, acestia au descoperit deasemenea că genele asociate cu alopecia sunt aproape toate legate de Tregs. Acest lucru face pe Rosenblum si echipa sa creada ca daca inteleg rolul celulelor Tregs in cresterea parului ar putea duce la tratamente imbunatatite pentru caderea parului.

“Ne gândim la celulele imune ca intrând într-un țesut pentru a combate infecția, în timp ce celulele stem sunt acolo pentru a regenera țesutul după ce este deteriorat”, a adăugat el. Dar ceea ce am gasit aici este ca celulele stem si celulele imune trebuie sa lucreze impreuna pentru a face posibil regenerarea.

Facebooktwitterredditpinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 28,243.00 1.36%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,796.87 2.73%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.49%
  • bnbBNB (BNB) $ 335.82 0.41%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.13%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.450806 15.28%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.372872 10.2%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.075834 5.69%
  • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,792.04 2.54%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.14 3.65%