Franta va interzice vanzarea automobilelor pe benzina sau diesel pana in 2040
La mijlocul anilor 1990, companiile auto au luptat pentru a ucide mașinile electrice, asigurând o dependență continuă de petrol. Acest lucru pare să fi fost în zadar, deoarece era motorului cu combustie internă – și poluarea pe care o provoacă – pare a se apropia de sfârșit.
Franța a anunțat că va interzice vânzarea de vehicule pe benzină sau diesel până în 2040, o decizie extrem de interesantă pentru oricine dorește o lume mai ecologică și mai curată. Mișcarea a fost dezvăluită de guvernul lui Emmanuel Macron, care își face repede un nume cu hotărâri raționale.
Anunțul a fost făcut de Nicolas Hulot, ministrul francez al ecologiei. Într-o conferință de presă, el a spus: “Vom anunța încetarea vânzării de autovehicule pe benzină și diesel până în 2040.”
Franța se alătură acum unei serii de alte țări care intenționează să interzică autovehiculele pe benzină și pe motorină în următorii ani. Printre acestea se numără Țările de Jos și Norvegia (2025), Germania și India (2030).
Detaliile planului nu sunt încă clare. În timp ce Franța va interzice vânzarea acestor vehicule în 2040, împingând dependența de mașinile electrice, nu se știe ce se va întâmpla cu autoturismele existente cu combustibili fosili. Potrivit BBC News, gospodăriile mai sărace vor primi asistență financiară pentru a-și înlocui autovehiculele mai vechi cu altele noi și mai curate.
Acest lucru vine în urma unei decizii a Volvo de a asigura că toate mașinile sale sunt cel puțin parțial electrice până în 2019. Hulot a spus că speră că alți producători de autovehicule vor anunța, de asemenea, inițiative similare.
Și este doar unul dintre mai multe planuri în care Franța trebuie să devină neutră din punct de vedere al carbonului, pe care speră să o facă până în 2050. Ei intenționează să oprească utilizarea cărbunelui pentru a produce energie electrică până în 2022, deși și-au spus că intenționează să reducă dependența de energie nucleară 75% din energia țării la 50% până în 2025. Nuclearul este destul de bun și util, deci este un pic ciudat.
Toate acestea sunt, bineînțeles, determinate de acordul privind clima de la Paris. În timp ce un om continuă să încerce să distrugă lumea, este destul de încurajator să vedem atât de multe țări să ia serios amenințarea cu schimbările climatice. Mâine, liderii din întreaga lume se vor întâlni la summitul G20, schimbările climatice fiind una dintre principalele probleme.
Este destul de interesant să credem că, până în 2040, lumea noastră ar putea arăta mult diferită. Zilele de umplere a unei mașini cu benzină poluantă ar putea să dispară în curând – și ne vom uita în urmă întrebandune de ce a durat atât de mult să trecem la electricitate în primul rând.