Australia construiește o autostradă electrică de 2.000 de kilometri

Recent, am văzut țări precum Marea Britanie și Franța anunțând că vor elimina vehiculele pe benzină și diesel în deceniile următoare. Acum, Australia și-a dezvăluit inițiativele pentru mașinile electrice, anunțând planurile pentru o “super-autostradă electrică”.

Cu o lungime de 2.000 de kilometri de-a lungul coastei de est a Queensland-ului, proiectul de 3 milioane de dolari va fi unul dintre cele mai lungi drumuri destinate vehiculelor electrice. Acesta va fi dotat cu 18 stații de încărcare rapidă, cu capacitatea de a încărca o mașină în 30 de minute.

Anunțul a fost făcut de Steven Miles, ministrul mediului și de ministrul, actual, de drumuri (se pare că este un lucru real). Drumul se va întinde de la Cairns până la Coolangatta pe coastă și apoi spre vest spre Toowoomba.

“Acest proiect este ambițios, dar dorim cât mai mulți oameni la bordul revoluției vehiculelor electrice, ca parte a tranziției noastre către un viitor cu emisii scăzute”, a spus Miles într-o declarație. “Astăzi anunță primele 18 orașe care alcătuiesc prima fază a Autostrăzii Superioare Electrice și, odată ce va funcționa în următoarele șase luni, va permite să conduceți un vehicul electric de la granița sudică a statului până la nordul îndepărtat .“

După construire (o scală de timp nu a fost încă anunțată), stațiile de încărcare vor putea fi utilizate GRATUIT la început, pentru a încuraja oamenii să folosească vehicule electrice. Toată energia furnizată va fi de asemenea furnizată de energia regenerabilă, ceea ce probabil are sens având în vedere cât de mult soare primeste Australia.

Australia are deja un numar bunicel de stații electrice de încărcare, dar are doar câteva stații de încărcare rapidă, cum ar fi cele planificate aici. Astfel, dezvoltarea acestei autostrăzi ar putea fi destul de utilă.

“Acest sprijin inițial din partea guvernului servește ca un semnal către piață că Queensland este serios cu privire la vehiculele electrice și oferă certitudine pentru a debloca investițiile pentru a ne dezvolta economia și a crea noi locuri de muncă de înaltă calificare”, a declarat Behyad Jafari, CEO al Consiliului Vehiculelor Electrice, În declarație. “Îi încurajez pe toate guvernele din întreaga țară să urmeze exemplul, mai ales că acest sprijin va contribui la oferirea de autovehicule cu o gamă mai largă de autoturisme mai ieftine și mai sănătoase de operat”.

Mai multe proiecte similare au apărut deja în întreaga lume, cum ar fi în SUA, unde Tesla este ocupată cu construirea stațiilor de supraîncărcare pentru vehiculele sale electrice. Acum că Australia se află și în joc, iar țările interzic autoturismele poluante, aceasta nu poate fi decât un lucru bun.

Facebooktwitterredditpinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *