Marea Britanie va interzice vânzarea de autovehicule diesel și pe benzină

Noua guvernare a Franței face furori in presa cu decizile potrivite pe care le face în prezent, în special când vine vorba de dublarea programului de promovare a protectiei climei. Nu numai că fură cu succes cercetătorii americani din domeniul climei, care sunt saturati de denialismul științific al administrației Trump, in acelasi timp anunță interzicerea forajului de petrol și gaze și interzicerea vânzării de autovehicule pe benzină și diesel până în 2040.

Marea Britanie, care nu dorește să rămână în urmă pe această problemă, a urmat exemplul, anunțând că interzice vânzarea de autovehicule pe benzină și diesel până la aceeași dată. Acum se alătură unui grup din ce în ce mai mare de națiuni care intenționează să proclame mașinile electrice, ca vehiculul viitorului, alte tari care au decis acest lucru sunt: Olanda, Norvegia (2025), Germania și India (2030).

După cum a anunțat BBC News, obiectivul principal al inițiativei este de a reduce poluarea aerului, a carei contribuție numărul unu o reprezinta traficul. Estimarile anterioare au aratat ca 40.000 de oameni din Marea Britanie mor in fiecare an ca rezultat al complicatiilor legate de particulele toxice sau abrazive din gazele de evacuare.

Guvernul britanic a anunțat, de asemenea, că 3,9 miliarde de dolari vor fi cheltuiți pentru o schemă națională de îmbunătățire a calității aerului. Deși nu există încă specificații privind acest plan, măsurile finale trebuie să fie puse la dispoziția publicului până la sfârșitul acestei luni.

Beneficiile interzicerii tuturor vehiculelor pe bază de hidrocarburi sunt clar de văzut. În afară de efectul menționat mai sus asupra sănătății publice, transportul reprezintă, în prezent, un factor major al emisiilor globale de gaze cu efect de seră.

În America, 27% din emisii provin din transporturi, în special din automobile. În ceea ce privește întreaga planetă, transportul contribuie cu o cincime din emisiile totale.

Schimbarea vehiculelor pe benzină și motorină pentru cele electrice ar avea un impact masiv asupra eforturilor planetei de combatere a schimbărilor climatice fără precedent.

Pollution in London is particularly terrible. Andrew Shiels-Shutterstock
Pollution in London is particularly terrible. Andrew Shiels/Shutterstock

O analiză cuprinzătoare a celor 100 de soluții la criza climatică pune mașinile electrice pe pozitia # 26. Dacă, până în 2050, 16% dintre proprietarii de mașini au folosit mașini electrice mai degrabă decât vehicule tradiționale cu combustie internă, aproape 11 miliarde de tone de CO2 ar fi împiedicate să scape în atmosferă.

Deși acest lucru ar costa în jur de 14,2 trilioane de dolari pentru punerea în aplicare, în cele din urmă, lumea ar economisi 9,8 trilioane de dolari în comparație cu o lume în care vehiculele convenționale încă domină complet piața.

Această ultimă mișcare a guvernului britanic este, cu siguranță, un pas binevenit în direcția cea bună. Există o șansă ca termenul limită din 2040 să fie prea conservator. Odată cu ritmul inovator al inovării care are loc în industria vehiculelor electrice, există șansa ca motorul cu combustie internă să poată fi spulberat cu câțiva ani înainte de 2040 – făcând interdicția oarecum inutilă.

Facebooktwitterredditpinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 28,243.00 1.36%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,796.87 2.73%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.49%
  • bnbBNB (BNB) $ 335.82 0.41%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.13%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.450806 15.28%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.372872 10.2%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.075834 5.69%
  • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,792.04 2.54%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.14 3.65%