Apple iPhone X, 8 și 8 Plus: Primele impresii

iPhone-ul face un deceniu, iar Apple a decis să sărbătorească în stil al 10-lea an, într-un loc nou si luxurios, amfiteatrul Steve Jobs, la Apple Park. Dedicat în amintirea lui Steve Jobs, Amfiteatrul simbolizează estetica și designul mărcii până la ultimul centimetru. La eveniment, cei prezenti, au avut ocazia să incerce noile telefoane iPhone si noua serie de ceasuri inteligente Apple Watch Series 3. Iata care sunt primele impresii despre Apple iPhone X, 8 și 8 Plus.

iPhone 8 și 8 Plus

Să începem cu mai modele ceva mai familiare: iPhone 8 și 8 Plus. În timp ce ne așteptam la un 7s și 7s Plus în acest an (la fel ca la upgrade-uri anterioare), Apple a ales să ne surprindă un pic, alegând sa urce cu un număr mai sus, ceea ce înseamnă că vede aceste dispozitive noi ca și complet noi, ci nu doar un upgrade la vechilor modele iPhone 7 si 7S.

În timp ce forma acestor telefoane rămâne aceeași, una dintre cele mai mari modificări vizibile este sticla de pe spatele telefonului. Și acest lucru este necesar din cauza adăugării obțiunii de încărcare fără fir (încărcare wireless). Încărcarea fără fir sau inductivă utilizează bobine de sârmă care transferă curentul pe o distanță mică – iar acest lucru nu va funcționa prin metal. Multe alte telefoane premium cu încărcare wireless (cum ar fi Samsung Galaxy S8, S8 +, Note 8) au deja spatele de sticlă.

 

Iphone 8

Unii vor avea o problemă cu acest lucru deoarece, de obicei, telefoanele Apple au fost întotdeauna metalice, mergând până la iPhone-ul original din ianuarie 2007.

Metalul blochează, de asemenea, semnalele wireless (WiFi, GSM, Bluetooth), astfel încât primul iPhone avea un panou de plastic mare pentru a permite aceste frecvențe să treacă. Toate telefoanele metalice premium trec de această problemă cu ajutorul banzilor de antenă. Ele sunt atât de integrate în metal, încât pot fi greu de observat. Acum, cu spatele de sticlă, nu este nevoie de aceste antene – benzi complicate și complexe. Este important să rețineți că toate aceste telefoane folosesc standardul deschis de încărcare fără fir Qi, astfel încât acestea vor funcționa cu accesoriile Qi, mobilierul și mașinile care au acest tip de încarcare disponibil.

Camera foto de pe iPhone 8 Plus primește o nouă setare de iluminare portret, care este posibilă datorită camerei duale. Puteți schimba iluminarea pe un subiect în timp ce luați fotografia sau mergeți la galeria de imagini și schimbați iluminarea după ce a fost realizata fotografia. Dimensiunile telefonului sunt “aproape” la fel – ușoare diferențe aici și acolo ceea ce înseamnă că unele carcase deja existente pentru iPhone 7 și 7 Plus nu se vor potrivi.

iPhone X

Să trecem la principala atracție: iPhone X. Spre deosebire de celelalte două, acest smartphone are doar o mărime, cu un ecran OLED de 5,8 inch. Datorită cadrelor mai subțiri, telefonul are aproximativ aceeași dimensiune ca iPhone-ul 7 de 4.7 inch, adică, putem spune că este un telefon foarte compact! Probabil ați văzut pozele aparute pe internet in urma unor scurgerii de informatie și putem spune că au fost toate la adevărate. Mai întâi, să spunem părerile evidente. Nu există niciun buton de acasă pe acest iPhone. Ceva care a fost cheia experienței iOS încă din ianuarie 2007 nu mai este. Acesta a fost înlocuit de un simplu gest “slide to home” pe care îl puteți utiliza în orice aplicație. Trebuie să glisati din partea de jos a ecranului pentru a merge pe ecranul Home. Dacă întrerupeți scurt în timp ce glisați în sus, acesta deschide vizualizarea multitasking.

Iphone X si ceas iphone series 3

Cealaltă caracteristică foarte evidentă este decupajul mare din partea superioară a ecranului, care găzduiește camera frontală și toți senzorii (mai multe despre aceasta peste puțin). Ecranul se extinde în mod normal la fiecare parte a acestei tăieri, iar sistemul de operare și aplicațiile pot gestiona diferit această “împărțire”. Ecranul se poate extinde complet pe fiecare parte a decupajului sau zona poate fi blocată de aplicații (cum ar fi unele aplicații video, care ar putea dori să afișeze videoclipul într-un dreptunghi perfect). iOS are, de asemenea, unele trucuri îngrijite pentru a face față cantității limitate de spațiu al barei de status, animând și redimensionând pictogramele bateriei / rețelei după cum este necesar.

În decupajul afișajului, se aflî camera foto frontală, senzorul de proximitate și senzorul de lumină cu care ne-am obișnuit. Ce este nou este funcția de deblocare faciala 3D numită Face ID. Aceasta vă poate scana fața pentru a vă autentifica ca utilizator. Funcționează la lumină scăzută și funcționează atunci când fața ta este sub un unghi. În esență, acest lucru înlocuiește sistemul de amprentă Touch ID. Blocarea cu ajutorul parolei rămâne în continuare. Apple spune că sistemul nu va fi înșelat de o fotografie a dvs. sau chiar de o mască 3D realistă a feței a dvs.

Câștigurile mari de performanță sunt promise acum, grație noului Apple A11 Bionic SoC, construit folosind un proces de 10nm. O scară mai redusă de producție înseamnă chip-uri mai rapide, mai eficiente și o viață mai lunga a bateriei. Și camera este nouă. Există un nou sistem de cameră dublă verticală. Sistemul dual cu camere a fost anterior numai pe modelele Plus. Ambele obiective din spatele camerei sunt stabilizate optic pe iPhone X. De asemenea, camera, are toate aceleași caracteristici ca și modul Plus: Modul Portret și Modul Portret cu iluminare.

O notă despre fragmentare acum. iPhone are acum diverse dimensiuni și rezoluții de ecran, iar dezvoltatorii de aplicații vor trebui să modifice aplicațiile pentru a arata frumos pe toate dispozitivele precum iPhone SE (ecran de 4 inch, 640 x 1136 pixeli), iPhone 6 / 6s / 7 (ecran de 4,7 inch, 750 x 1334 pixeli), iPhone 6 plus / 6s plus / 7 plus (ecran de 5.5 inch, 1920 x 1080 pixeli) și acum cel mai recent iPhone X (ecran de 5,8 inch, 2800 x 1242 pixeli)

Câteva surprize

apple tv

 

Apple TV 4K

În timp ce acest nou Apple TV arată la fel ca generația actuală, acesta a fost actualizat cu chipul Apple A10X Fusion pentru GPU și procesare mult mai rapidă. Acesta este același chip găsit în line-upul iPad Pro, și poate bate multe laptopuri în termeni de viteză directă, așa că știm că acesta este rapid. Procesarea mai rapidă deschide ușa pentru jocurile de tip consolă pe televizor, utilizând telecomanda Apple TV. Interfața a fost reproiectată pentru 4K și va exista și o actualizare de conținut pe iTunes. Dacă cineva deține deja un film în format HD, va fi actualizat la 4K gratuit pe Apple TV 4k. Plus tot conținutul nou de 4K va fi același preț ca și conținutul HD.

Apple Watch Series 3

Apple Watch Series 3

În timp ce arată identic cu actualul Apple Watch Series 2 – Seria 3 are procesare mai rapidă, funcționalitate celulară și un altimetru barometric. Pentru prima dată, Siri poate să vă vorbească de la Ceasul însuși – mai degrabă decât să vă uitați la telefon. Cu celular, nu aveți nevoie de telefonul mobil pentru a efectua / primi apeluri. Nu există niciun slot pentru cartele SIM în Ceas – în schimb, acesta are un SIM electronic miniaturizat. Acesta va fi un serviciu cu plată care se va lansa în țări într-un mod etapizat. Ideea este că numărul dvs. de telefon nu se schimbă, indiferent dacă utilizați funcția Watch sau telefon. O altă caracteristică pe care unii o pot găsi interesantă este abilitatea de a transmite 40 de milioane de piese muzicale de la Apple Music folosind 4G / LTE. Cuplați ceasul cu AirPods și nu aveți nevoie de telefon pentru acces la muzică.

În concluzie

A fost o lansare destul de incitantă și suntem dornici să petrecem mai mult timp cu telefoanele pentru a vă oferi un review complet al acestora. Pentru a fi clar, aceasta nu este prima dată când vedem un telefon cu rame minime. Nu este primul telefon cu încărcare fără fir. Și cu siguranță nu este primul telefon cu un ecran OLED. Dar Apple are un talent de a lua tehnologia existentă, văzând ceea ce au făcut alții și adăugând un strat de finețe. Este această finețe – în hardware și software – care separă cu adevărat iPhone de toate celelalte.

Facebooktwitterredditpinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 28,243.00 1.36%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,796.87 2.73%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.49%
  • bnbBNB (BNB) $ 335.82 0.41%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.13%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.450806 15.28%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.372872 10.2%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.075834 5.69%
  • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,792.04 2.54%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.14 3.65%