Review Telefon Mobil Samsung Galaxy S9 si S9 Plus, Specificații, Pareri si Preț

Pentru 2018, noile super-telefoane de la Samsung primesc camere cu diafragmă variabilă și schimba plasarea cititorului de amprente, dar păstrează un aspect si design familiar.

O camera noua, mai puternică, un procesor de ultimă oră și repozitionarea cititorului de amprente – toate într-un corp care arată aproape identic cu modelul de anul trecut, Samsung Galaxy S8.

Acesta este, pe scurt, Samsung Galaxy S9 (cu un ecran de 5,8 inci) și fratele său mai mare, Galaxy S9 Plus, care are un ecran,mai mare, de 6,2 inch.

80-samsung-galaxy-s9-si-s9-plus

Telefoanele sunt fără îndoială frumoase, dar ce primim cu acest specimen de telefon cu ecran ușor curbate, ce acopera aproape complet fata acestuia?

La suprafata,  pare ca Samsung a reînnoit doar numele modelului de anul trecut, Galaxy S8 și S8 Plus. Dar modelele din 2018 oferă un upgrade serios pentru camerele foto, care include două obiective pentru S9 Plus și o diafragmă variabilă pentru ambele telefoane, concepute pentru a capta fotografii mult mai bune la lumină scăzută.

Cea de-a doua îmbunătățire este mai mult o reparatie. Samsung a mutat cititorul de amprente din partea laterală  camerei din spate în centrul spatelui telefonului, reparand ceea ce a fost, fără îndoială, cel mai neplăcut aspect al designului Galaxy S8. Modelul din anul trecut te făcea să-ți întinzi degetul în mod ciudat pentru a atinge senzorul de amprente digitale. Nu se mai intampa asta acum.

Cumpără acum Telefon mobil Samsung Galaxy S9, Dual SIM, 64GB, 4G, Black!

De asemenea, ma incanta să văd jackul pentru căști la S9, o caracteristică care a dispărut practic de pe alte telefoane high-end. Sa adăugat, de asemenea, un sunet surround stereo îmbunătățit, datorită unui microfon care acționează ca un al doilea difuzor. Chipset-ul Qualcomm Snapdragon 845 promite o viteză de procesare cu cel puțin 25% mai rapidă decât telefoane Android din 2017, precum și o durată mai lungă de viață a bateriei. (Rețineți, că, în funcție de regiunea dvs. , ați putea avea în schimb un procesor Samsung Exynos 9810).

Mi-a plăcut să văd  explozia de culoare sălbatică în albastru de coral și violet de liliac pe corpul telefonului, acestea fiind noile culori in care telefonul poate fi achizitionat (dar, desigur, puteți obține în continuare S9-uri în negru satinat sau gri.) De asemenea cele două telefoane păstrează, în continuare, caracteristici de telefon high-end, cum ar fi rezistenta la apă (clasificare IP68 ), încărcare fără fir și suport pentru stocare externă microSD.

Deci, da: Toate lucrurile bune pe care le-ați aștepta sunt aici, motiv pentru care am o părere minunată despre aceste două telefoane. Cu toate acestea, am simțit că Samsung a nu a chiar reusit, când a venit vorba să contracareze cele două caracteristici cheie ale competitorului principal, iPhone X. Opțiunea de deblocare inteligentă prin scanare (Intelligent Scan unlock) al telefonului Samsung Galaxy S9 nu se măsoară cu Face ID de la Apple, iar functia AR Emoji de la Samsung nu are farmecul și animația iPhone-ului – au părut cam nefinisate. Mai multe despre acestea in cele de mai jos.

Această rivalitate intre functii este importantă pentru că telefoanele mobile marca Samsungacestea stand în concurență directă cu iPhone X, 8 și 8 Plus. Într-un peisaj în care telefoanele premium sunt mai asemănătoare decât diferite, Samsung sa străduit să captureze același zeitgeist cultural ca și iPhone sau să introducă inovații de prim-plan cum ar fi Apple Face ID și navigarea prin gesturi. Acel cititor de amprente pe ecran ar fi fost doar biletul castigător pentru Samsung, dar din păcate acesta nu a fost implementat.

Se ridică Galaxy S9 și S9 Plus la iPhone X, Google Pixel 2 și altele? Merită un upgrade de la telefoanele Galaxy S8 sau telefoanele mai vechi? Continuati să citiți pentru preț, pre-comanda și date de vânzare, precum și restul de detalii.

samsung-galaxy-s9-plus-unboxing-21

Galaxy S9 și S9 Plus prețul și data de vânzare

Precomanda a început pe 2 martie, iar telefoanele intră în vânzare pe 16 martie, la un pret mai ridicat fată de modelele S8 și S8 Plus de anul trecut – asta e e datorită camerei ce vine cu tehnologie nouă cand vine vorba de o camera de pe un smartphone. Preturile locale pleaca de la 3800 lei, iar Samsung vine cu o oferta foarte buna de buy back putand primi o reducere de pana la 2200 lei -in functie de modelul telefonului vechi pe care il dai la schimb.

Oferta buy back nu este ceva care se intampla boar in Romania, Samsung vrea sa faciliteze achizitia de telefoane noi printr-un program ce se numeste Trade Up and Save (Schimba si economiseste). Practic compania iti va oferii un pret pe telefonul vechi in cazul in care vrei sa il schimbi cu noul Samsung Galaxy S9 sau S9 Plus. In Romania acesta poate ajunge pana la 2200 lei.. La nivel global pretul maxim oferit se invarte in jurul sumei de $ 350.

Galaxy S9 și S9 Plus se vor vinde în culori precum violet liliac, albastru de corali, negru midnight și gri de titan, dar nu fiecare țară va primi toate culorile. De exemplu, telefoanele nu vor se vor vinde în gri în SUA, cel puțin nu la lansare.

Samsung Galaxy S9 versus S9 Plus: Care este diferența?

În afară de mărimea lor, cea mai mare diferență dintre S9 și S9 Plus este prezența unei a doua camere pe partea din spate a lui S9 Plus.

Acest al doilea obiectiv este dedicat creării acelor focusuri de portret de adâncime de câmp care blurează fundalul pentru a face oamenii și obiectele să iasă in evidenă. Acesta este cel de-al doilea telefon al Samsung care prinde acest trend, după Galaxy Nota 8 din august anul trecut.

Alte diferențe între S9 și S9 Plus:

 • Dimensiune: Galaxy S9 are un ecran de 5,8 inch; S9 Plus are un ecran de 6,2 inch
 • Capacitatea bateriei: 3.000 mAh față de 3.500 mAh la S9 Plus
 • Pret: S9 Plus va costa mai mult, pretul crescand cu 100 de dolari in SUA

Modificări de la Galaxy S8 la S9

Galaxy S9 împrumută foarte mult de la caracteristicile și designul de bază S8, acesta făcând,mai degrabă, ajustări fracționate sau îmbunătățiri generaționale, decât revizii enorme. Nu este rău în sine, mai ales că S8 a fost atât de bun per ansamblu.

Galaxia S9, stânga, mișcă cititorul de amprentă sub camera – mult mai bine decât plasarea de pe Note 8 și S8, dreapta.

De exemplu, capacitățile acumulatorilor rămân aceleași ca și modelele de anul trecut, dar noul chipset Snapdragon 845 promite să creasca durata bateriei, fiind mai eficientă în ansamblu. De asemenea, în timp ce megapixeli-urile camerei foto se mențin constantă la 12 pentru spate și,respectiv, 8 megapixeli pentru față, caracteristicile suplimentare și îmbunătățirile subliniate mai sus că îmbunătățesc calitatea fotografiilor.

 • Ramele ușor mai subțiri -cu 1,2 mm
 • Ecran 15% mai luminos
 • RAM de 6 GB pentru S9 Plus (S8 Plus a crescut până la 4 GB RAM)
 • Camera permite o creștere cu 28% a luminozității pentru scenariile cu lumină scazută
 • Configurarea dublă a difuzoarelor este cu 40% mai puternică decât difuzorul S8
 • Consultați diagrama completă cu comparațiile de specificații de la sfârșitul articolului.

Ce e atat de impresionant la noua cameră S9: Diafragmă mecanică, portrete selfies, video slow-motion

În timp ce megapixeli camerei Galaxy S9 se mențin lafel ca la Galaxy S8, aparatul foto este însoțit de caracteristici noi. Cel mai tare este diafragma mecanică care comută automat între două setări – F2.4 pentru lumina zilei și F1.5 pentru lumină scăzută – pentru a vă oferi fotografii mai bune la lumină scăzută.

28-samsung-galaxy-s9-and-s9-plus

S9 și S9 Plus doresc să îmbunătătească fotografiile la lumină slabă.

Această parte merita sa fie repetată: diafragma este mecanică, puteți observa fizic mutarea dintr-o setare în alta, o schimbare pe care o puteți vedea cu ochiul liber. Această caracteristică, văzută anterior în camerele DSLR, se deschide automat, dar puteți selecta manual și o diafragmă în setările camerei pro. Aceasta cameră schimbă in totalitate jocul, cand vine vorba de fotografii la lumina scazută.

Camerele din spate suportă în continuare OIS sau stabilizarea optică a imaginii, care ajută la reducerea neclarității în fotografii și videoclipuri.

Portret selfie

Două camere ajută la atingerea profunzimii câmpului necesar pentru fotografiile portret, dar blurul de fundal poate apărea și printr-o singură lentilă și software, ca de exemplu pe telefoanele Pixel 2. Ca și în cazul telefonului iPhone X, telefoanele Galaxy S9 introduc un mod portret pentru camera frontală. Veți găsi aceasta optiune în setările camerei.

samsung-galaxy-s9-plus-selfie

Noul mod “focalizare automată” estompează fundalul pentru a vă accentua fața.

Video Super-slow-motion

Un prieten cameraman profesionist, mi-a a spus odată că “slow-motion însemnă emoție”. Zicala mi-a rămas în memorie și este ceea ce face ca Galaxy S9 slow-motion video să merite toti banii.

Video-ul slow-motion de la Galaxy S8 a depășit 720 fps (cadre pe secundă) în calitate HD, dar S9 ajunge la un vârf de 960 fps, ceea ce întinde într-adevăr acele cadre. Deci, 0,2 secunde înregistrate devin 6 secunde de redare.

Rețineți că întregul videoclip nu va funcționa cu încetinitorul. Se va începe si se va termina la 30 fps, cu filmul extra-lent în mijloc. Puteți să o setați manual cand acest lucru se întâmplă sau să lăsați programul să aleagă pentru dvs.

Odată ce videoclipul dvs. (MP4) este salvat, S9 va crea, de asemenea, un GIF animat pe care îl puteți partaja pe orice aplicație de mesagerie. Aveți posibilitatea să-l puneti într-un loop, inversa ordinea de acțiune și să îl setați ca o imagine GIF pe fundalul ecranului.

Cumpără acum Telefon mobil Samsung Galaxy S9, Dual SIM, 64GB, 4G, Black!

Bixby Vision poate aplica machiaj și poate număra calorii

Bixby Vision este o aplicatie care trăiește în interiorul aparatului foto. Puteți atinge pictograma ochi pentru a o porni. Aceasta gestionează traduceri, cumpărături și alte instrumente prin recunoașterea optică a imaginii.

Samsung adaugă un calculator de calorii în Bixby Vision (da, puteți face o fotografie a mâncării dvs. și estimează numărul de calorii), precum și o aplicație de machiaj care suprapune culori noi de machiaj în timp vă privește fața. Sephora și Cover Girl sunt primii parteneri ai acestui tip de aplicatie.

Imagini mai clare

Ceva lucrări suplimentare sub capotă înseamnă că fotografiile ar trebui să aibă cu până la 30% mai puțin zgomot de imagine, ceea ce înseamnă că vor arăta mai clare atunci când măriti formatul sau dacă dati un zoom in pentru a vă uita mai îndeaproape. Acest lucru se datorează faptului că, acum, camera are o memorie proprie numită DRAM, care funcționează de patru ori mai rapid pentru a selecta cele mai bune imagini din mai multe fotografii. DRAM este, de asemenea, ceea ce ajută la realizarea filmuletelor slow-motion.

AR Emoji are nevoie de mai multă muncă pentru a fi mai puțin înfiorător

Proprietarii telefonului iPhone X au îmbratișat ideea de a-și putea transforma fețele în emoji-uri animate de iepurași, roboți și, da, poop.

s9-ar-emoji-jd-1

Răspunsul Samsung este AR Emoji, o caracteristică care vă scanează fața neclintită pentru a crea o bibliotecă de 18 autocolante pe care le puteți utiliza pentru a vă exprima în aplicații de mesagerie sau pe orice platformă care funcționează cu formatul animat GIF. Este un bit asemănător cu Bitmoji și vă permite să personalizați părul și hainele avatarelor.

Puteți, de asemenea, să înregistrați un mesaj video al dvs., fie ca un avatar uman sau ca un non-om, astfel încât să puteți fi un iepure sau un personaj Disney. Glisați de la interfața camerei pentru a începe, dar Samsung intenționează să deschidă această funcție si pentu aplicații terță parte. Emoji  pot fi salvate si ca fișier video MP4.

Până acum, șase prieteni au încercat acest lucru, iar experiența acestora a fost cu siguranță sub asteptari. AR Emojis trebuie să fie mult mai nuanțați să se simtă ca “voi” și trebuie să vă urmărească zâmbetul. Avatarii nu s-au potrivit cu nuanta pielii și a părului și nu au reușit să zâmbească în mod natural când am făcut-o. A fost mai degrabă înfiorător.

Inteligent Scan este mai degrabă un Face ID mai puțin sigur

Contra atacul Samsung la funcția de deblocare a cu ajutorul feței de la iPhone X, este reprezentat de un mecanism asemănător de deblocare, dar care nu ne convinge din punct de vedere al siguranței.

Răspunsul Samsung la Face ID nu vă mapeaza fața cu zeci de mii de puncte infraroșii, cum o face iPhone-ul X. Acesta combină două unelte, folosite anterioare de Galaxy S8, într-una: scanarea irisului, care este sigură și deblocarea cu ajutorul feței, ceea ce nu este.

Inițial, Samsung ne-a spus că S9 încearcă să deblocheze telefonul cu ochii tăi mai întâi-scanand irisul. Dacă acest lucru nu reușește, pentru că purtați ochelari de soare greșit sau scena este prea întunecată, scanarea inteligentă va intra automat in scena pentru deblocare, ceea ce va fi rapid și convenabil. Acum, compania spune că “Scanarea inteligentă va determina automat modul optim de autentificare (fie Iris sau Recunoașterea feței, fie o combinație a celor două) pe baza mediului înconjurător”.

samsung-galaxy-s9-senzor-amprenta

Amprenta dvs. și irisul sunt în continuare cele mai sigure modalități de a debloca telefonul.

Problema este că deblocarea cu ajutorul feței nu este sigură, ceea ce înseamnă că nu puteți conta pe scanarea inteligentă pentru a vă asigura în permanență datele sau pentru a împiedica alte persoane să vă deblocheze telefonul.

Pur și simplu nu am inteles de ce Samsung a promovat această functie care este nesigură. E mai bine să rămaneti la cititorul de amprentă și scanerul de iris.

Care este DeX Pad-ul și voi avea oare nevoie de el?

DeX este platforma Samsung pentru transformarea unui telefon Galaxy într-o experiență desktop. Puneți telefonul in suportul special și vedeți conținutul pe un ecran mai mare.

04-samsung-dex-pad

Este destinată în special pentru afaceri, precum în bănci și hoteluri care ar putea beneficia de prezentarea clienților a acelorași prezentări pe un dispozitiv mai mic și pe un ecran mai mare. Imaginați-vă o prezentare pentru beneficile unui hotel, de exemplu, sau unele opțiuni ipotecare la o banca.

Noul design DeX Pad vă permite de asemenea să utilizați ecranul ca touchpad și tastatură digitală, în locul mouse-ului și a tastaturii fizice. Puteți ajusta rezoluția și sensibilitatea. Dex Pad este, de asemenea, compatibil cu Galaxy S8, S8 Plus și Note 8.

Deci, ar trebui să comandam noul Galaxy S9 sau nu?

Timpul in care am folosit Galaxy S9 și S9 Plus a fost suficient de lung pentru a obține o parere cu privire la noile caracteristici, dar nu suficient de lung pentru a testa toate caracteristicile. Nu am o opinie finală despre S9, dar am câteva sugestii generale.

Comandațil dacă sunteți un fan Samsung cu un telefon mai vechi

Veți simții cu adevărat viteza mai mare, îmbunătățiri ale design-ului și ale aparatului foto dacă faceți upgrade de la un telefon din 2016 sau mai vechi- mai ales dacă sunteți un fan al fotografii. În acest caz, S9 Plus, varianta mai mare, este cel mai bun pariu. Dacă aveți posibilitatea să trăiți fără portrete, S9 este un dispozitiv mai mic care vă va economisi puțin bani dati in plus pentru modelul Plus.

Specificațiile Galaxy S9 și S9 Plus vs iPhone X și Google Pixel 2 XL

Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9 Plus Apple iPhone X Google Pixel 2 XL
Display size, resolution 5.8-inch; 2,960×1,440 pixels 6.2-inch; 2,960×1,440 pixels 5.8-inch; 2,436×1,125 pixels 6-inch; 2,880×1,440 pixels
Pixel density 570ppi 529ppi 458ppi 538ppi
Dimensions (Inches) 5.81×2.70×0.33 in 6.22×2.91×0.33 in 5.7×2.79×0.30 in 6.2×3.0x0.3 in
Dimensions (Millimeters) 147.7×68.7×8.5 mm 158.1×73.8×8.5 mm 143.6×70.9×7.7 mm 157.9×76.7×7.9 mm
Weight (Ounces, Grams) 5.75 oz; 163g 6.66 oz; 189g 6.14 oz; 174 g 6.17 oz; 175 g
Mobile software Android 8.0 Oreo Android 8.0 Oreo iOS 11 Android 8 Oreo
Camera 12-megapixel Dual 12-megapixel Dual 12-megapixel 12-megapixel
Front-facing camera 8-megapixel 8-megapixel 7-megapixel 8-megapixel
Video capture 4K 4K 4K 4K
Processor Octa-core Qualcomm Snapdragon 845 processor (2.8GHz + 1.7GHz), or Octa-core Samsung Exynos 9810 (2.7 GHz + 1.7 GHz) Octa-core Qualcomm Snapdragon 845 processor (2.8GHz + 1.7GHz), or Octa-core Samsung Exynos 9810 (2.7 GHz + 1.7 GHz) Apple A11 Bionic Octa-core Qualcomm Snapdragon 835 (2.35Ghz + 1.9Ghz)
Storage 64GB, 128GB, 256GB 64GB, 128GB, 256GB 64GB, 256GB 64GB, 128GB
RAM 4GB 6GB Unlisted 4GB
Expandable storage Up to 400GB Up to 400GB None None
Battery 3,000mAh 3,500mAh Unlisted 3,520mAh
Fingerprint sensor Back Back None (Face ID via TrueDepth camera) Back
Connector USB-C USB-C Lightning USB-C
Headphone jack Yes Yes No No
Special features Dual-aperture camera, water-resistant (IP68); super slo-mo video; wireless charging; iris scanning Dual-aperture camera, water-resistant (IP68); super slo-mo video; wireless charging; iris scanning Water resistant (IP67), wireless charging, Face ID Google Assistant; unlimited cloud storage; Daydream VR-ready
Price off-contract (USD) Varies: $720-$800 (64GB) Varies: $840-$930 (64GB) $999 (64GB), $1,149 (256GB) $849 (64GB), $949 (128GB)
Price (GBP) £739 £869 £999 (64GB), £1,149 (256GB) £799 (64GB), £899 (128GB)
Price (AUD) AU$1,199 (64GB); AU$1,349 (256GB) AU$1,349 (64GB); AU$1,499 (256GB) AU$1,579 (64GB), AU$1,829 (256GB) AU$1,399 (64GB), AU$1,549 (128GB)
Cumpără acum Telefon mobil Samsung Galaxy S9, Dual SIM, 64GB, 4G, Black!

 

Vezi si Review complet pentru Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy S8 Plus!

Vezi si Review – Telefon mobil Samsung Galaxy S10e, S10, S10+ si S10 5G

Facebooktwitterredditpinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • bitcoinBitcoin (BTC) $ 28,243.00 1.36%
 • ethereumEthereum (ETH) $ 1,796.87 2.73%
 • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.49%
 • bnbBNB (BNB) $ 335.82 0.41%
 • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.13%
 • xrpXRP (XRP) $ 0.450806 15.28%
 • cardanoCardano (ADA) $ 0.372872 10.2%
 • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.075834 5.69%
 • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,792.04 2.54%
 • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.14 3.65%