A inceput constructia primului sistem hyperloop in Europa

 

Hyperloop este un concept ce isi propune sa propulseze containere si capsule cu pasageri cu o viteza ce depaseste 965 km/h. Desi pare a fi o idee SF, in ultima perioada, transportul de mare viteza creeaza are progrese ce apar si in presa aproape saptamanal. Printre ultimele anunturi aparute, Hyperloop Transportation Technologies (HyperloopTT) a precizat ca a inceput constructia la prima linie de test Hyperloop din Europa.

Primul set de tuburi a ajuns la complexul companiei din Toulouse, Franta. Aici, linia de test va fi folosita pentru a testa capsule ce vor avea potentialul de a atinge viteze de pana la 1220 Km/h, si va fi operationala mai tarziu anul acesta.

Constructia liniei de test va fi facuta in doua etape. Prima , conform spuselor companiei, include un sistem de 320 metri, sistem ce va fi operational anul acesta. O capsula de pasageri, la scara completa, este in momentul acesta construita la fabrica companiei din Spania, si este programata pentru livrare in vara aceasta. Additional, un al-doilea sistem- la scara completa, ce se extinde pe distanta de un kilometru, si care se ridica la o altitudine de 5.8 m, va fi terminat in 2019. Ambele sisteme, ce vor fi asamblate si integrate la complexul din Franta, sunt suta la suta modificabile pentru viitoare update-uri.

hyperloop-pipe

Cu un diametru de 4 metri, sistemul va fi folosit atat pentru transportul oamenilor cat si pentru transportul containerelor cu marfa.

Compania, ce isi are baza in California, spune ca au semnat accorduri in 9 tari, si in momentul de fata lucreaza la proiectul de fezabilitate si cercetare. Complecsul din Toulouse va fi locatia de livrare a primei capsule de dimensiune completa pentru pasageri.

“Hyperloop nu mai este un concept, a devenit o industrie.” a spus presedintele companiei HyperloopTT, Bibop Gresta, intr-o declaratie.

Elon Musk, CEO al SpaceX si Tesla, este cel care a promovat pentru prima data conceptul in 2013 intr-un raport/ propunere. Tehnologia foloseste magneti super puternici, pentru a levita capsule in interiorul unui tub vidat, astfel creand un vacuum ce propulseaza capsulele intre destinatii.

Alte companii au anuntat propriul sistem Hyperloop. Mai devreme anul acesta, Virgin’s Hyperloop One, a prezentat un tub de 140 km, ce conecteaza Abu Dhaby de Dubai, si a anuntat planurile de a lansa 3 systeme de productie si service pana in 2021.

Cand tot sistemul va fi gata, HyperloopTT, spune ca va micsora timpul de deplasare intre 2 orase cu cateva ore.

Facebooktwitterredditpinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 28,243.00 1.36%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,796.87 2.73%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.49%
  • bnbBNB (BNB) $ 335.82 0.41%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.13%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.450806 15.28%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.372872 10.2%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.075834 5.69%
  • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,792.04 2.54%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.14 3.65%