3 indicatori cheie care explică exact de ce prețul Solana (SOL) a scăzut

Prețul SOL a scăzut cu 29% din august și trei valori cheie sugerează că taurii nu se grăbesc să revină.

Ultimele optzeci de zile au fost moderat bearish pentru criptomonede, deoarece capitalizarea pieței altcoin a scăzut cu 16%. Mișcarea descendentă poate fi explicată parțial prin înăsprirea cantitativă a Rezervei Federale a Statelor Unite, creșterea ratelor dobânzilor și oprirea achizițiilor de active. Deși au ca scop reducerea presiunii inflaționiste, politica crește și costurile de împrumut pentru consumatori și întreprinderi.

solana

Solana (SOL)

$ 22.37

Căderea SOL-ului Solana a fost și mai brutală, altcoin-ul se confruntă cu o corecție de 29% din august. Rețeaua de smart contracts (contracte inteligente) se concentrează pe taxe și viteză reduse, dar întreruperile frecvente evidențiază o problemă de centralizare.

anazliza-piata-solana-august-octombrie-2022
Prețul Solana/USD (albastru) față de capitalizarea altcoin (portocaliu). Sursa: TradingView

Cel mai recent eșec a avut loc pe 30 septembrie, după ce un validator configurat greșit a oprit tranzacțiile blockchain. O instanță de nod duplicat a făcut ca rețeaua să se bifurce, deoarece nodurile rămase nu au putut fi de acord cu versiunea corectă a lanțului.

Recent, co-fondatorul Solana Anatoly Yakovenko și-a pus baza pe Firedancer, o soluție de scalare dezvoltată de Jump Crypto în parteneriat cu Fundația Solana. Supranumit rezolvarea pe termen lung a problemei întreruperii rețelei, mecanismul ar trebui să fie gata pentru testare în lunile următoare.

Pe 11 octombrie, bursa financiară descentralizată din Solana, Mango Markets, a fost lovită de o exploatare de peste 115 milioane USD. Atacatorul a manipulat cu succes valoarea garanțiilor de token nativ MNGO, luând „împrumuturi masive” din trezoreria lui Mango.

Total value locked (TVL) al Solanei și numărul de adrese active au scăzut

Valoarea principală a aplicației descentralizate a Solana a început să arate slăbiciune la începutul lunii octombrie. Valoarea totală blocată a rețelei (TVL), care măsoară suma depusă în contractele sale inteligente, a ajuns la cel mai scăzut nivel din septembrie 2021 la 30,4 milioane SOL.

tvl solana 20 oct 2022
Valoarea totală a rețelei Solana blocată, SOL. Sursa: DefiLlama

Există și alți factori care influențează scăderea valorii și TVL a Solanei. Pentru a confirma dacă utilizarea DApp a scăzut efectiv, investitorii ar trebui să analizeze și numărul de adrese active din ecosistem.

Datele din 19 octombrie de la DappRadar arată că numărul de adrese de rețea Solana care interacționează cu aplicațiile descentralizate a scăzut în 13 dintre primele 20 de DApps. Interesul redus s-a reflectat și pe piețele futures ale SOL.

Contractele cu lună fixă se tranzacționează de obicei cu o ușoară primă față de piețele spot, deoarece investitorii cer mai mulți bani pentru a reține decontarea. Ori de câte ori acest indicator se estompează sau devine negativ, acesta este un steag roșu alarmant, de bear market, care semnalează o situație cunoscută sub numele de înapoiere.

Solana-3-month-futures-annualized-basis
Solana-3-luni-futures-anualizat SursaȘ Laevitas

Graficul de mai sus arată cum s-au tranzacționat futures Solana cu o reducere de 7% față de prețul spot curent. Aceste date sunt îngrijorătoare, deoarece semnalează o lipsă de interes din partea cumpărătorilor cu efect de pârghie.

SOL va continua să aibă performanțe slabe până când va inversa aceste valori

Este dificil de identificat motivul exact al scăderii prețului Solana, dar este clar că problemele de centralizare, o scădere a utilizării DApp-ului rețelei și scăderea interesului din partea comercianților de instrumente derivate au jucat cu siguranță un rol.

Dacă sentimentul se răstoarnă, ar trebui să existe un flux de depozite, crescând TVL-ul lui Solana și numărul de adrese active. În consecință, datele de mai sus sugerează că deținătorii de Solana nu ar trebui să se aștepte la o creștere a prețului în curând, deoarece valorile de sănătate a rețelei rămân sub presiune.

Părerile și opiniile exprimate aici sunt exclusiv ale autorului și nu reflectă neapărat opiniile piata-digitala.com. Fiecare mișcare de investiție și tranzacționare implică riscuri, ar trebui să vă efectuați propria cercetare atunci când luați o decizie.
Facebooktwitterredditpinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 28,243.00 1.36%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,796.87 2.73%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.49%
  • bnbBNB (BNB) $ 335.82 0.41%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.13%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.450806 15.28%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.372872 10.2%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.075834 5.69%
  • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,792.04 2.54%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.14 3.65%