Industria de bitcoin mining ținta unui nou proiect de lege UE

Conform unui raport Bloomberg, Uniunea Europeană urmează să lanseze o etichetă de eficiență energetică pentru Bitcoin și criptomonedele de tip POW (proof-of-work), într-un efort de a descuraja consumul de energie.

Se pare că Comisia Europeană lucrează cu parteneri internaționali pentru a crea o măsură de clasificare menită să „încurajeze sisteme cripto mai ecologice, cum ar fi proof-of-stake”, conform unui proiect de propunere văzut de Bloomberg News.

Propunerea ar trebui să fie lansată mai târziu astăzi și solicită scenei politice internaționale să exercite presiuni împotriva consumului de energie al minerilor de bitcoin. Această mișcare împotriva minerilor de bitcoin pare a fi un preambul, deoarece UE se pregătește pentru o iarnă cu mai puțin sprijin din partea rezervelor de gaze rusești, ca urmare a războiului în curs.

„Așa cum utilizarea lor a crescut în mod semnificativ, consumul de energie al criptomonedelor este mai ridicat”, a spus brațul executiv al UE, conform raportului.

„În valorificarea utilizării criptomonedelor și a altor tehnologii blockchain pe piețele energetice și în tranzacționare, trebuie avut grijă să folosiți doar cele mai eficiente versiuni energetice ale tehnologiei”, a continuat acesta.

În plus, statele membre ale UE vor fi îndemnate să reducă scutirile fiscale pentru minerii de bitcoin și, în cazul unui neajuns de energie electrică, membrii trebuie să fie, de asemenea, gata să oprească toate operațiunile miniere.

În plus, va fi elaborat un raport care va examina impactul pe care l-ar putea avea mineritul bitcoin asupra climei până în 2025. Cu toate acestea, teama, incertitudinea și îndoiala cu privire la impactul pe care Bitcoin le-ar putea avea asupra climei nu sunt nimic nou.

Consiliul pentru minerit Bitcoin, inclusiv Micheal Saylor, Jack Dorsey și Fidelity Investments, a scris o scrisoare deschisă către legislatorii americani, respingând o mare parte a dezinformării referitoare la bitcoin și utilizarea energiei.

Michael Saylor a continuat scrisoarea deschisă publicând o lucrare care discuta concepții greșite despre Bitcoin și utilizarea energiei.

În ultimele luni, narațiunea consumului de energie a încercat să-și recapete avânt, deoarece Greenpeace a investit un nou buget de 1 milion de dolari pentru a ataca Bitcoin, în timp ce Casa Albă a început să-și elaboreze propria legislație pentru a aborda industria minieră a bitcoin.

Facebooktwitterredditpinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 28,243.00 1.36%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,796.87 2.73%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.49%
  • bnbBNB (BNB) $ 335.82 0.41%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.13%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.450806 15.28%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.372872 10.2%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.075834 5.69%
  • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,792.04 2.54%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.14 3.65%