„E doar o chestiune de timp” înainte ca Bitcoin să depășească din nou activele rivale, spune Bloomberg Intelligence

În alte projecții, un grup format din 55 de specialiști fintech și cripto a previzionat că Bitcoin va avea o valoare de 21.344 USD până la sfârșitul anului 2022 – urcând vertiginos la 79.193 USD până în 2025.

Poate fi „o chestiune de timp” până când Bitcoin începe să depășească din nou majoritatea claselor de active, potrivit unui nou raport de la Bloomberg Intelligence.

Mike McGlone, strateg senior în materie de mărfuri, spune că criptomoneda de referință „câștigă valoare ca activ alternativ unic și garanție globală care nu este în responsabilitatea nimănui”.

McGlone – care a fost mult timp o voce optimistă când vine vorba de Bitcoin – a recunoscut că climatul economic actual a fost provocator. Cu toate acestea, el a adăugat:

„Este logic ca unul dintre cele mai bune performante activele din ultimul deceniu să scadă odată cu cea mai agresivă înăsprire a Rezervei Federale din aproximativ 40 de ani, dar creșterea cererii și a adoptării, scăderea ofertei și o reducere semnificativă a prețului relativ indică o înclinare la risc/recompensă. favorabil.”

El a continuat argumentând că Bitcoin dă acum semne că atinge un minim pe piața bear, deoarece cea mai mare criptomonedă din lume reușește să reziste unei scăderi semnificative sub 19.000 de dolari – în ciuda vântului împotriva cu care se confruntă în prezent economia globală.

„Faptul că moneda cripto de referință, Bitcoin, nu a scăzut odată cu cea mai recentă rundă de speculații de majorare a ratelor poate semnala, de asemenea, un joc final al orizont pentru Fed. Un potențial catalizator de top pentru băncile centrale pentru a reduce înăsprirea este ca piețele, în special acțiunile și mărfurile, să facă acest lucru în locul lor, ceea ce ar putea favoriza Bitcoin.”

În general, McGlone consideră că Bitcoin „s-ar putea afla în primele zile ale trecerii la tranzacționare mai mult ca obligațiunile și aurul” – marcând sfârșitul erei actuale în care a fost strâns corelat cu acțiunile tehnologice.

În ceea ce privește adopția, el a adăugat:

Bitcoin ar putea intra într-o fază inexorabilă a migrației sale în mainstream și la un preț relativ redus. Decizia recentă a Consiliului pentru Standarde de Contabilitate Financiară conform căreia companiile ar trebui să utilizeze o valoarea justă în contabilitate pentru măsurarea criptoactivelor ne face să vedem ca SUA și-a deschis brațele si adoptă cryptomonedele cu o reglementare adecvată”.

Cu o aprovizionare totală fixă de 21 de milioane de monede, opinia lui McGlone este că o prognoză optimistă pentru Bitcoin echivalează cu o economie simplă.

„Scăderea definibilă a ofertei Bitcoin este fără precedent la scară globală și, prin urmare, prețurile ar trebui să continue să crească în timp, cu excepția cazului în care ceva puțin probabil se întâmplă să inverseze tendințele cererii și adoptării, având în vedere legile cererii și ofertei. Ar trebui să ne așteptăm la denivelări, dar noi credem că traiectoria ascendentă a prețurilor va prevala”.

McGlone a subliniat, de asemenea, faptul că doar 900 de noi BTC intră pe zi pe piață de acum până în 2024, când aprovizionare se va reduce din nou la jumătate și anume la 450 BTC. Cu aproximativ 90% din monede deja extrase, el a explicat:

„Bitcoinul nou creat va scădea la aproximativ 0,8% din suma restantă în 2025, ceea ce înseamnă că prețul este probabil să crească dacă nu scad cererea și adopția. Maturarea și adoptarea câștigă avânt și ne așteptăm ca acestea să ajute la creșterea prețului.”

În alte projecții, un grup format din 55 de specialiști fintech și cripto a previzionat că Bitcoin va avea o valoare de 21.344 USD până la sfârșitul anului 2022 – urcând vertiginos la 79.193 USD până în 2025.

Majoritatea experților încă consideră Bitcoin ca pe un depozit de valoare, dar unii au recunoscut că cea mai mare criptomonedă din lume „s-a dovedit a fi mai puțin o scăpare pentru inflație” decât se anticipase. Alți 56% susțin că BTC este sub prețul corect la nivelurile actuale.

Interesant este că majoritatea celor chestionați cred că Ether va deveni în cele din urmă cea mai mare criptomonedă din lume în funcție de capitalizarea pieței – un eveniment care a fost denumit de multă vreme „înversarea”.

Facebooktwitterredditpinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 28,243.00 1.36%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,796.87 2.73%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.49%
  • bnbBNB (BNB) $ 335.82 0.41%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.13%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.450806 15.28%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.372872 10.2%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.075834 5.69%
  • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,792.04 2.54%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.14 3.65%