Vitalik Buterin ar vrea ca mai multe monedele să se mute la Proof-of-Stake

La conferința Mainnet a lui Messari, Buterin a recunoscut că unele criptomonede nu vor trece niciodată la Proof-of-Stake – dar a adăugat că speră că unele vor atinge o „cală de mijloc”.

Ethereum a făcut trecerea cu succes de la o rețea Proof-of-Work la o rețea Proof-of-Stake – dar Vitalik Buterin nu vrea ca lucrurile să se termine aici. Cofondatorul blockchain-ului Ethereum (ETH) a dezvăluit că și-ar dori să vadă ca altcoin-urile majore să treacă la PoS din mai ales datorita beneficilor ecologice.

La conferința Mainnet a lui Messari, Buterin a fost întrebat dacă toate rețelele ar trebui să facă schimbarea. Acesta a răspuns că din punctul lui de vedere ar trebuii sa ia in considerare acest sistem, pe măsură ce aceste de maturizează și crește ca legitimitate. El a continuat, adăugînd că speră ca Zcash și Dogecoin să treacă pe POS (Proof of Stake).

În mod interesant, fondatorul și CEO-ul lui Zcash – Zooko Wilcox – a fost disponibil pentru a-și da răspunsul imediat la această sugestie. El sugerase anterior că este deschis pentru Proof-of-Stake și îi spusese lui Buterin încă din 2018 că asteaptă să vadă Ethereum trecând la POS, ca să vadă ce probleme ar putea întâmpina.

Reflectând la Merge – și la scepticismul său cu privire la propunerile inițiale – Wilcox și-a amintit de momentul în care Buterin i-a trimis un email cu planul său pentru Ethereum, unde își amintește că i sa părut extraordinar dar că nu credea ca va putea fi pus în aplicare. Totuși vedem acum că planul lui Buterin a funcționat, Ethereum trecut deja de Merge și functionează fara probleme pe Proof-of-Stake.

Wilcox a dezvăluit că ține ușa deschisă în viitor, iar Zcash va căuta să învețe lecții din noua realitate a Ethereum ca lanț PoS.

Zcash este o monedă de confidențialitate care folosește dovezi de zero cunoștințe pentru a ține ascuns expeditorul și destinatarul unei tranzacții – precum și cât de mult cripto a fost trimis.

Dorința lui Buterin ca Dogecoin să urmeze exemplul poate fi mai probabilă, nu în ultimul rând pentru că a lucrat îndeaproape cu fundația memecoin.

În decembrie 2021, s-a confirmat că co-fondatorul Ethereum îi ajuta pe cei de la Dogecoin să „creeze o propunere unică DOGE pentru o versiune de „Community Staking” a PoS, care va permite tuturor, nu doar jucătorilor mari să participe într-un mod care îi răsplătește pentru contribuția lor la conducerea rețelei și, în același timp, dă înapoi întregii comunități prin cauze caritabile.”

La conferința Mainnet, Buterin a recunoscut că unele criptomonede nu vor trece niciodată la Proof-of-Stake – dar a adăugat că speră că unele vor atinge o „cală de mijloc” și vor adopta un model hibrid.

‘Dark Vitalik’ / Vitalik cel Negru

Cofondatorul Messari, Ryan Selkis, a remarcat că Buterin a dat dovadă de mai multă mândrie de când The Merge a fost executat cu succes – o postură pe care el a descris-o drept „Dark Vitalik”. La eveniment, cofondatorul Ethereum a spus:

„Dacă vrei să pariezi împotriva a aproximativ 100 de oameni foarte deștepți, am o mașină a timpului ipotetică pe care să mă întorc în timp pentru a mă întoarce la înainte de Fuziune.”

El a reiterat încă o dată că Merge este doar sfârșitul începutului – și a spus că urmează o serie de upgrade-uri pentru a îmbunătăți scalabilitatea și a reduce costurile de tranzacție.

Taxele de gaz rămân o mare îngrijorare pentru Buterin în săptămânile și lunile următoare. Acesta a avertizat că diferența dintre un cost de 3$ sau un cost de 3centi pentru trimiterea unei tranzacți reprezintă viabilitatea adoptarii blockchain-ului ca si tehnologie mainstream.

Buterin a spus că tranzacțiile ieftine sunt ceva pentru care dezvoltatorii Ethereum „trebuie să realizeze efectiv” – explicând că, în afara țărilor bogate, diferența dintre 3 $ și 3 cenți „este o problemă foarte mare”.

Facebooktwitterredditpinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 28,243.00 1.36%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,796.87 2.73%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.49%
  • bnbBNB (BNB) $ 335.82 0.41%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.13%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.450806 15.28%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.372872 10.2%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.075834 5.69%
  • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,792.04 2.54%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.14 3.65%