Soluție SMART TV la preț redus

Dacă ai un buget restrâns și totuși îți dorești un SMART TV performant, o idee bună este să combini un TV Non-SMART și un Dongle  USB sau MiniPC.

Am ajuns la această concluzie in urma experienței personale. Am “supraviețuit” 2 ani de zile cu un “Mini TV” care are la bază o tabletă de 7” și o conexiune la internet pe care vedeam când și când câte o știre pe DigiTV… Ne lipsea însă un display mai generos pe care să putem vedea decent, un film full HD, fară să ne chiorâm pe monitorul PC-ului sau laptop-ului.

Îmi doream de asemenea să accesez rapid stick-ul cu filme, să pot vedea clipuri YouTube, să navighez pe internet dacă e nevoie, sau să văd poze și așa am ajuns la concluzia că un televizor clasic nu ar fi suficient. În plus, nu voiam să folosesc cablu TV.

Am început să mă documentez, să umblu prin magazine și mi-am dat seama că ce îmi doream eu se numește SMART TV. Am căutat câteva zile bune și am înțeles repede că un televizor Smart cu performanțe și caracteristici decente este destul de scump iar la ce buget aveam, găseam cel mult un TV non-Smart. În plus, cu cât vrei un TV cu o diagonală mai mare, cu atât mai mulți bani trebuie să plătești.

M-am hotărât să cumpăr un televizor non-Smart și am ales un TV ce avea caracteristici foarte interesante, un model Horizon,  de 106cm la 1200lei și un mini PC care se poate conecta la TV, modelul  Viaroom,  pe la 400 lei.

Vezi aici ofertele pentru un media center Viaroom!

Vezi aici oferta pentru Televizor LED Horizon, 102 cm, 40HL739F, Full HD!

A fost o mișcare să zicem riscantă pentru că acest model de televizor avea puține review-uri iar mini PC-ul era lansat nou pe piață. Dar m-am gândit că le pot returna oricum,  dacă nu sunt mulțumit de ele. În primă fază eram cât pe ce să le returnez, pentru că TV-ul distorsionează sunetul la volum maxim iar Viaroom-ul nu se mișca așa cum mă așteptam. Și totuși, am hotărât să le păstrez, TV-ul avea o calitate foarte bună a imaginii,  iar MiniPc-ul,  după ce și-a făcut doua update-uri de soft, a început să se miște mult mai fluent și am realizat ca de fapt am făcut o alegere foarte bună.

Am reușit astfel să am un TV SMART de 106cm diagonala, performant as zice la aproximativ 1600 lei,  în condițiile în care,  un TV Smart all-in-one asemănător ca performanțe ar costa în jur de 2500 lei.

Avantajele acestei soluții :

– display de calitate

– performanțe SMART

– posibilitate de upgrade

– preț mai mic

– posibilitea de a utiliza exclusiv conexiunea de internet

Așa cum vă spuneam la început, mai sunt și alte alternative care îți pot face TV-ul SMART, și echipa piata-digitala.com va reveni curând cu articole detaliate despre alternativele TV și dongle-urile existente pe piață, cu un review complet pentru fiecare în parte.

Vezi aici ofertele pentru un media center Viaroom!

Vezi aici oferta pentru Televizor LED Horizon, 102 cm, 40HL739F, Full HD!

Facebooktwitterredditpinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *