Stephen Hawking, autorul cartii “O scurtă istorie a timpului”, moare la 76 de ani

Stephen Hawking, un fizician premiat și un autor influent, a murit in această dimineață, a declarat purtătorul de cuvânt al familiei pentru ABC News. Avea 76 de ani.
Hawking, ale cărui cărți au inclus “O scurtă istorie a timpului” și “Universul pe scurt”, a fost diagnosticată cu boala neuronului motor în 1962.
stephen-hawking-1982

Familia nu a dezvăluit cauza morții, dar a spus că “a murit pașnic” in casa sa din Cambridge, Anglia.

“Suntem foarte tristi ca tatal nostru iubit a ne-a parasit astazi, a fost un mare om de stiinta si un om extraordinar a carui munca si mostenire vor trai multi ani”, a spus familia intr-o declaratie. “Curajul și perseverența cu stralucirea și umorul său au inspirat oameni din întreaga lume. El a spus odată:” Nu prea ar fi un univers dacă nu ar fi acasă pentru oamenii pe care îi iubești “. Îi vom pierde pentru totdeauna. ”

stephen-hawking

Hawking lasă în urma fiicei sale, Lucy, și doi fii, Robert și Tim. Ei i-au mulțumit fanilor săi care “au fost de partea profesorului Hawking – și l-au susținut – pe tot parcursul vieții”.

Hawking a fost considerat unul dintre cei mai importanți voci din știință, datorită cercetării sale extinse și a muncii legate de înțelegerea universului.

“Nu m-am așteptat niciodată să ajung la 75 de ani, așa că mă simt foarte norocos ca pot să mă gândesc la moștenirea pe care o las omenirii”, a spus Hawking într-un interviu acordat de BBC anul trecut.

El a făcut câteva descoperiri importante în întreaga sa carieră și, odată, a spus că cea mai mare realizare a lui a fost descoperirea că găurile negre nu sunt în întregime negre.

Cred că cea mai mare realizare va fi descoperirea mea că găurile negre nu sunt în întregime negre”, a spus el, adăugând că această descoperire ar fi critică pentru a “înțelege cum pot fi rezolvate paradoxurile dintre mecanica cuantică și relativitatea generală”.

Într-un interviu din 2010 cu “World New Tonight” al lui ABC, Hawking a fost întrebat despre cel mai bun sfat, pe care la dat ca părinte.

“Iată cele mai importante sfaturi pe care le-am transmis copiilor mei”, a spus el. “Unu, nu uita sa te uiti la stele si nu la picioarele tale.” Doi, nu renunta niciodata la munca, munca iti da sens si scop, iar viata e goala fara ea, iar daca esti norocos sa gasesti iubire este rară și nu o aruncați. ”

Iată cronologia vieții lui Stephen Hawking, compilate de Associated Press:

8 ianuarie 1942 – Nascut in Oxford, Anglia, cel mai mare dintre cei patru copii nascuti de Frank Hawking, un biolog, si Isobel Hawking, secretar de cercetare medicala.

1952 – Studiaza la Școala St. Albans.

1959 – Primeste bursa pentru a participa la Colegiul Universitar din Oxford, de unde absolveste o diploma in stiinte naturale.

1962 – Începe cercetările universitare în domeniul cosmologiei de la Universitatea Cambridge.

1963 – A fost diagnosticată cu tulburarea degenerativă a nervilor ALS sau boala lui Lou Gehrig, la vârsta de 21 de ani. I se mai dau doi ani de viață.

14 iulie 1965 – Se căsătorește cu prima sa soție, Jane Wilde, student la limbi moderne pe care la întâlnit la Cambridge.

1967 – Sa născut primul fiu al cuplului, Robert.

1970 – Jane dă naștere unei fiice, Lucy.

1974 – A fost ales ca membru al Societății Regale la vârsta de 32 de ani, unul dintre cei mai tineri care a primit onoarea.

1979 – devine profesor Lucasian de matematică la Cambridge, o poziție de prestigiu deținută odată de Isaac Newton. Hawking deține postul până în 2009. Jane dă naștere unui al treilea copil, Timothy.

1985 – Admis la un spital din Geneva cu pneumonie. El supraviețuiește după o operație, dar pierde ceea ce a rămas din discursul său. În anul următor începe să comunice prin sintetizatorul electronic de voce, care ia dat vocea sa robotică.

1988 – publică “O scurtă istorie a timpului”, o carte despre cosmologie care vizează publicul larg care devine un best-seller instant.

1989 – A fost făcut Companion de onoare de către regina Elisabeta a II-a.

1995 – Se căsătorește cu asistenta lui, Elaine Mason.

2007 – Divorțează de Elaine Mason.

2014 – Viata lui Hawking este sarbatorita in filmul “Theory of Everything”, premiat cu Oscar, bazat pe memoarul “Traveling to Infinity: My Life with Stephen” de Jane Hawking.

 

Facebooktwitterredditpinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 28,243.00 1.36%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,796.87 2.73%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.49%
  • bnbBNB (BNB) $ 335.82 0.41%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.13%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.450806 15.28%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.372872 10.2%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.075834 5.69%
  • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,792.04 2.54%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.14 3.65%