Mark Zuckerberg: Instagram ar putea avea NFT-uri… în curând

Instagram va avea, în curând, NFT-uri, a anunțat Mark Zuckerberg la conferința SXSW 2022.

„Vom lucra să aducem NFT-urile și pe Instagram în viitorul apropiat”, a declarat Zuckerberg. Acesta nu a dat detalii exacte legate despre tokenurile nefungibile, dar a sugerat că utilizatorii vor putea să-și expună NFT-urile și chiar să își creeze unele proprii.

Zuckerberg și alți directori și-au exprimat anterior interesul pentru NFT-uri, directorul executiv al Instagram, Adam Mosseri, afirmând că gigantul „explorează în mod activ” tehnologia.

Financial Times publica, în ianuarie, un material în care scria că Meta speră să adauge NFT în portofelul său cripto, Novi.

Instagram, cu limitări față de NFT-uri

La începutul anului a apărut un raport care menționa că au existat progrese în ceea ce privește funcțiile care permit utilizatorilor să folosească un NFT-uri ca poză de profil și să creeze propriile NFT-uri pe platformă.

De asemenea, existau și discuții despre crearea unei piețe.

Cu toate acestea, experții afirmau că integrarea NFT-urilor pe Instagram ar putea fi relativ limitată, la început.

Primele două caracteristici se potrivesc bine cu ceea ce a menționat Zuckerberg pe scenă la SXSW 2022, dar încă nu este clar ce ar însemna să creezi un NFT pe Instagram.

Utilizatorul ar putea vinde o postare populară ca NFT? Sau să creeze NFT-uri care acționează ca permise pentru a permite oamenilor să vadă povești specifice? Meta nu spune încă, deși se pare că aceste capacități de creare nu vor apărea decât peste o perioadă de timp semnificativă.

Ideea unei piețe de NFT-uri pare că ar putea fi și mai îndepărtată, deoarece se pare că nu a primit o referință directă de la Zuckerberg, deși evaluarea masivă a site-urilor precum OpenSea o face probabil o afacere tentantă.

NFT-urile, rol esențial în metavers

Zuckerberg a mai spus că NFT-urile ar putea juca într-o zi un rol de bază în eventualul metavers al companiei.

„Sper că știți, îmbrăcămintea pe care o poartă avatarul vostru în metavers poate fi, practic, creată ca un NFT și o puteți lua între diferite locuri. Există ca o grămadă de lucruri tehnice care trebuie rezolvate înainte ca acest lucru, într-adevăr, să se întâmple fără probleme”, a mai spus creatorul Facebook, citat de Engadget.

Zuckerberg, care obișnuia să poarte același tricou gri în fiecare zi, a mai spus că acum își face majoritatea cumpărăturilor pe Instagram și Facebook.

„​​Probabil că majoritatea lucrurilor pe care le port, le-am cumpărat prin Instagram, sau Facebook Magazine, sau reclame”, a spus el.

Twitter pare cu un pas înaintea Instagram

În timp ce planurile NFT ale companiei nu reprezintă o veste prea mare pentru cei care au urmărit aspirațiile companiei Meta. Integrarea ar putea fi foarte dezamăgitoare pentru unii creatori care nu fac față tehnologiei.

Twitter a activat imaginile de profil NFT pentru utilizatorii premium la începutul acestui an – o integrare care se oprește înainte de ceea ce Meta sugerează aici – dar între hype-ul criptografic al lui Jack Dorsey și comunitatea NFT existentă a platformei. Tokenurile nefungibile ar putea funcționa mai bine acolo decât pe Instagram.

Există, de asemenea, problema că palmaresul Meta în ceea ce privește crearea de produse în criptovers a fost neregulat până acum. Confruntându-se cu opiniile contra din partea băncilor centrale și a autorităților de reglementare, compania a redus planurile mărețe pentru propria sa criptomonedă până când acestea aproape că au fost abandonate.

Rapoartele Meta din ultimul trimestru din 2021 au dezvăluit pentru prima dată detaliile financiare ale „subsidiarei” de cercetare și dezvoltare în realitate virtuală și augmentată, Reality Labs. Acestea au arătat pierderi de peste 10 miliarde de dolari. Pentru a fi corecți, totuși, metaversul Meta nu este încă activ, așa că ar fi greu să obțină profit din el.

Facebooktwitterredditpinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 28,243.00 1.36%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,796.87 2.73%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.49%
  • bnbBNB (BNB) $ 335.82 0.41%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.13%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.450806 15.28%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.372872 10.2%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.075834 5.69%
  • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,792.04 2.54%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.14 3.65%