Mișcările de azi privind prețul ETH sugerează că entuziasmul în jurul Ethereumdoar la început

 • The Merge de la Ethereum a inaugurat o rețea proof-of-stake, care a adus în sine dezbateri.
 • Ceea ce pare să fi fost un eveniment „cumpărați zvonul, vindeți știrile” a dus la o scădere cu 35% a monedei ETH față de vârful ei din august.
 • Acestea fiind spuse, investitorii care au o viziune pe termen mai lung a acestui proiect par să ofere sprijin la aceste niveluri.

Interesul pentru Ethereum a scăzut de la monumentala sa fuziune, e posibil oare ca un nou impuls de crestere sa fie la orizont?

Volatilitatea generală în sectorul cripto în ultimele luni rămâne cu mult sub nivelul de cea mai mare parte a ultimilor câțiva ani. Acestea fiind spuse, anumite criptomonede de top sunt în mișcare astăzi, cu Ethereum (ETH 1,04%) printre cei mai mari câștigători. Începând cu amiază ET, acest token de top a crescut cu 2,1% în ultimele 24 de ore, deoarece cererea investitorilor pare să se redreseze pentru activele de risc, cel puțin pentru moment.

Această mișcare notabilă pe fondul unei piețe foarte mixte astăzi semnalează un interes sporit al investitorilor pentru rețeaua modernizată a Ethereum. Înainte de The Merge de la mijlocul lunii septembrie a Ethereum, care a introdus un nou mecanism de consens pentru dovada mizei, mai eficient din punct de vedere energetic, interesul investitorilor pentru Ethereum a atins nivelul maxim pentru acest an. Cu toate acestea, de atunci, s-a creat un tip de sentiment „cumpărați zvonurile, vindeți știrile”.

Acestea fiind spuse, o scădere de aproximativ 35% față de vârful Ethereum din august ar putea invita investitorii de valoare să pășească în acest simbol pe măsură ce ne îndreptăm spre sfârșitul anului. Fie că este vorba despre îmbunătățirea condițiilor macro, un miting al lui Moș Crăciun sau speranța că volatilitatea mai scăzută a sectorului cripto se va filtra către evaluări mai mari pe termen mediu, este clar că așteptările rămân ridicate pentru acest blockchain de bază chiar acum.

Trecerea lui Ethereum la proof-of-stake nu a fost lipsită de controverse. În timp ce mulți prezintă beneficiile pe care le oferă această actualizare masivă, în principal sub formă de reduceri semnificative ale consumului de energie pentru a rula rețeaua, dar și potențialul pentru actualizări și îmbunătățiri viitoare, există o dezbatere tot mai mare cu privire la modul în care rețeaua Ethereum a devenit centralizată. Costurile ridicate pentru înființarea unui nod de validare au invitat agregatorii și entitățile cripto centralizate să ia partea leului din miza, controlând în mod eficient direcția în care se îndreaptă rețeaua Ethereum.

În consecință, această actualizare, care suna grozav în teorie, a devenit un subiect fierbinte pentru mulți din comunitatea Ethereum. Taxele pentru gaze rămân ridicate și nu pare să se fi schimbat mare lucru de la un nivel fundamental. Operațional, acest lucru este grozav. Dar investitorii ar putea cere upgrade-uri mai semnificative mai devreme.

Acum că această actualizare masivă a fost finalizată, cu puține întreruperi în rețeaua masivă a Ethereum, poate că mai multe upgrade-uri vor fi la orizont. Având în vedere amploarea acestei întreprinderi masive conduse de dezvoltatori, orice pare a fi posibil. Într-adevăr, mulți dintre cei mai buni și mai strălucitori din spațiul cripto par să fie dedicați susținerii statutului rețelei Ethereum ca piatră de temelie a finanțelor descentralizate.

Astfel, cred că perspectiva pieței pentru Ethereum se poate schimba de la acest catalizator odată pe termen scurt la o viziune mai pe termen mediu și lung. Pentru cei care caută calitate în spațiul cripto, este greu să greșească deținând Ethereum. Poate că raliul de astăzi este atât de simplu — o schimbare continuă către calitate și mai multe opțiuni defensive în diferite clase de active.

Părerile și opiniile exprimate aici sunt exclusiv ale autorului și nu reflectă neapărat opiniile piata-digitala.com. Fiecare mișcare de investiție și tranzacționare implică riscuri, ar trebui să vă efectuați propria cercetare atunci când luați o decizie.

Facebooktwitterredditpinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • bitcoinBitcoin (BTC) $ 28,243.00 1.36%
 • ethereumEthereum (ETH) $ 1,796.87 2.73%
 • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.49%
 • bnbBNB (BNB) $ 335.82 0.41%
 • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.13%
 • xrpXRP (XRP) $ 0.450806 15.28%
 • cardanoCardano (ADA) $ 0.372872 10.2%
 • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.075834 5.69%
 • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,792.04 2.54%
 • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.14 3.65%