De ce cresc astăzi Ethereum, Bitcoin și Cardano

 • Piețele cripto și de acțiuni au crescut în această după-amiază, cu multe acțiuni și token-uri cu capitalizare mare în frunte.
 • Aceste mișcări urmează o decelerare abruptă a creșterii prețurilor locuințelor, ceea ce duce la așteptările că creșterile ratelor dobânzilor ar putea încetini.
 • Și rapoartele puternice privind câștigurile din această săptămână sugerează că economia ar putea avea parte de o stabilizare ușoară slabe până la urmă.

Este posibil ca petrecerea să înceapă din nou?

Ce sa întâmplat?

Mișcările de astăzi de pe piețele de acțiuni și criptomonede oferă un sentiment bun pentru investitorii care au fost doborâți în cea mai mare parte a anului 2022. Începând cu ora 15:00. ET marți, Ethereum (ETH 8,58%), Bitcoin (BTC 3,71%) și Cardano (ADA 12,91%) au crescut cu 11,7%, 4,9% și, respectiv, 13,3% în ultimele 24 de ore. Aceste mișcări apar pe fondul așteptărilor că Rezerva Federală ar putea reduce ritmul creșterii ratelor dobânzilor mai devreme decât se aștepta, precum și a unor rapoarte de câștiguri mai puternice decât se aștepta de la companiile cu capitalizare mare în această săptămână.

Unul dintre factorii cheie ai așteptărilor că Fed ar putea încetini creșterea ratelor dobânzilor a venit din noile date publicate astăzi, cu cifrele actualizate din august în indicele S&P CoreLogic Case-Shiller Home Price. În timp ce prețurile locuințelor s-au accelerat cu 13% în august de la an la an, această creștere a scăzut considerabil față de rata de 15,6% observată în iulie. În consecință, aceasta a fost cea mai abruptă decelerare pe care am văzut-o în indicele Case-Shiller de la începuturile sale.

Iar datele din indicele Case-Shiller 20-City au oferit o imagine și mai clară a direcției prețurilor în marile zone metropolitane. Această valoare a arătat o scădere de 1,6% pe primele 20 de piețe majore din SUA, de la o lună la lună.

Alte date pozitive privind câștigurile de la companii globale precum Coca-Cola și GM în această săptămână au alimentat speranța că economia ar putea atinge o potențială aterizare uşoară, permiţând rate mai mici ale dobânzilor pe termen mediu.

Ce inseamna asta?

Mișcările incredibile însus de astăzi văzute în criptomonedele majore semnalează tipul de mișcări cu corelație ridicată, cu mișcări higher-beta pe care sectorul cripto le-a făcut în acest an. În general, cei mai mulți dintre aceiași factori macro care au condus în mare parte la scăderea stocurilor în acest an au avut un efect similar asupra activelor digitale. În consecință, ca proxy cu risc mai mare pentru acțiuni, monedele digitale înregistrează adesea câștiguri mai mari în timpul zilelor de creștere pe piața de valori.

În cazul în care ratele dobânzilor încep să scadă la sfârșitul acestui an, unii analiști cred că am putea vedea o creștere accelerată în 2023. Acestea fiind spuse, rămâne neclar dacă Indicele prețurilor de consum și Indicele prețurilor de producător se vor corobora cu datele întârziate pe care le vedem din piata imobiliara.

Investitorii pe termen lung care doresc să ajungă la un nivel minim nu au reușit să facă acest lucru până acum în acest an. Cele mai multe respingeri au fost întâlnite cu minime mai scăzute, ceea ce sugerează că o adevărată capitulare în activele cu risc ridicat nu a fost văzută astăzi. În unele privințe, creșterea actuală a cripto-urilor majore ar putea fi un semnal că capitalul speculativ nu a fost încă eliminat complet. Astfel, poate că raliul de astăzi este un semnal de urs pe termen scurt pentru piață.

Dar este cu totul posibil ca piața să aibă dreptate în evaluarea sa că ratele nu pot crește mult mai mult. Economia a încetinit, fără îndoială, în anumite domenii de bază, cum ar fi locuințele. Și având în vedere întârzierea datelor care a fost problematică pentru a determina Fed să întârzie să reacționeze la creșterea inițială a inflației, este posibil ca prețurile să fi scăzut mai mult decât sugerează datele.

Părerea mea este că probabil este prea devreme să spun că presiunea de vânzare s-a încheiat pentru cripto în general. Cu toate acestea, aceste trei jetoane de înaltă calitate ar putea fi printre cele mai bune ca performanțe atunci când piața devine din nou optimistă. Astfel, acum ar putea fi un moment interesant pentru a lua în considerare reducerea în poziții pe măsură ce piața caută un minim.

Facebooktwitterredditpinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • bitcoinBitcoin (BTC) $ 28,243.00 1.36%
 • ethereumEthereum (ETH) $ 1,796.87 2.73%
 • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.49%
 • bnbBNB (BNB) $ 335.82 0.41%
 • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.13%
 • xrpXRP (XRP) $ 0.450806 15.28%
 • cardanoCardano (ADA) $ 0.372872 10.2%
 • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.075834 5.69%
 • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,792.04 2.54%
 • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.14 3.65%