Creierul unui iepure a rezistat cu succes crioconservării

Un creier de iepure a fost cu succes conservat criogenic pentru o perioadă mai lungă de timp, fiind pentru prima dată când un creier de mamifer a fost păstrat în condiții ‘’aproape perfecte’’ pe întrega durata a procesului.

Aceasta marchează un progres semnificativ in domeniul crionizării si sporeste perspectiva  ca intr-o zi creierul uman va putea fi readus la viată după congelare.

Cercetătorii secolului XXI din domeniul medicinei, utilizează o nouă tehnică denumită Aldehyde – a fost stabilizată crioconsevarea prin umplerea sistemul vascular al creierului de iepure cu substante chimice care ar permite ca acesta sa fie răcit la -211 grade Fahrenheit.

În timpul acestui proces, membranele celulare, sinapsele, și structurile intracelulare au rămas intacte.

Concluziile cercetătorilor, recent publicate in revista Cryobiology, au fost recunoscute de către Brain Preservation Foundation, care a acordat premiul pentru cel mai mic creier de mamifer conservat – 21cm in valoare de $ 26.735.

Noile tehnici de crioconservare utilizează un proces chimic pentru a îngheța creierul la -211 grade Fahrenheit..

Michael Cerullo , un psihiatru de la Brain Preservation Foundation, scrie in Newsweek astfe: ‘’Creierul a putut fi feliat și vizualizat într -un microscop electronic care a sugerat că toate conexiunile au fost conservate’’.

Procesul actual utilizat pentru criogenizarea creierului uman a fost criticat pentru că se consideră că acesta cauzează deshidratarea masivă a creierului si produce strivirea conexiunilor neuronale. Se crede că acest proces este prea dăunător pentru a permite succesul viitor al renașterii.

‘’Fiecare neuron si sinapsă arată foarte bine conservate pe intreaga suprafată a creierului’’- a declarat într-un comunicat de presă Kenneth Hayworth , un neurolog care a facut parte din juriul acordarii premiului.

’’Pur și simplu uimitor, dat fiind că am ținut în mână același creier atunci când a fost  solid-sticlos’’- Tehnica 21cm se caracterizează ca ca fiind prima dată când o procedură s-a dovedit capabilă de a proteja totul în creier, inclusiv ceea ce se asocia cu învățarea și memoria.

’’Acest rezultat răspunde in mod direct unei critici sceptice privind criogenia – că nu păstrează, demonstrabil, circuitele sinaptice delicate ale creierului’’, declara Hayworth.

Ținem să clarificăm faptul că acest creier de iepure a fost până în prezent doar conservat, nu și recuperat.

Facebooktwitterredditpinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 28,243.00 1.36%
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,796.87 2.73%
  • tetherTether (USDT) $ 1.00 0.49%
  • bnbBNB (BNB) $ 335.82 0.41%
  • usd-coinUSD Coin (USDC) $ 1.00 0.13%
  • xrpXRP (XRP) $ 0.450806 15.28%
  • cardanoCardano (ADA) $ 0.372872 10.2%
  • dogecoinDogecoin (DOGE) $ 0.075834 5.69%
  • staked-etherLido Staked Ether (STETH) $ 1,792.04 2.54%
  • matic-networkPolygon (MATIC) $ 1.14 3.65%